Home     Interfacing     Software     About     Sitemap   
 EN   NL   
Quick links

About

Lammert Bies, de man achter deze site, is meer dan een halve eeuw geleden geboren. Zijn eerste kennismaking met computers was met een 8bit TRS-80 kloon die al snel vervangen werd door een 16bit op MS-DOS gebaseerde computer. De eerste jaren waren een wilde rit schakelend tussen multi-user systemen gebaseerd op VMS en BSD, en single-user computers met CP/M en MS-DOS. Hij stond er versteld van dat je 20 klokken op één scherm gelijktijdig kon laten draaien op een PC met 512kB RAM met de nieuwe Windows 1.03 software. Sinds dat moment heeft hij altijd gedacht over computers als apparaten om meerdere taken parallel te draaien in plaats van achter elkaar aan.

Zijn eerste grote opdrachten waren het volledig automatiseren van een grote hydraulische pers het een meerlijns voice respons systeem onder Windows. Hoewel in totaal verschillende vakgebieden waren bij de projecten betrouwbaarheid, snelheid, veelzijdigheid en het gebruik van de nieuwste algoritmes de basiskenmerken. Een deel van de programma code wordt vandaag de dag nog steeds in ongewijzigde vorm in productie gebruikt. Tijdens het werken op locatie had hij vaak behoefte aan een betrouwbaar naslagwerk met informatie over het onderling verbinden van allerlei apparaten. Omdat zo’n informatiebron niet beschikbaar was besloot hij in 1996 er zelf één te maken, deze website, die vandaag nog steeds bestaat en miljoen bezoekers van de wereld waardevolle informatie heeft verstrekt.

Na een groot aantal bedrijfskritische projecten, richt Lammert zich nu op industriële toepassingen voor hoge snelheid wegen, meten, kwalificeren en sorteren van producten in productielijnen, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Zijn software is standaard parallel en redundant en werkt op verschillende hardware platformen voor de beste betrouwbaarheid en levensduur. Hoewel hij oorspronkelijk voornamelijk in C programmeerde ontwikkelt hij tegenwoordig grote delen in Go, een taal die machinecode genereert met de prestaties van C, maar met ingebouwde ongeëvenaarde ondersteuning van parallellisme.

Geboren in Nederland volgde hij zijn liefde van zijn leven naar Kazachstan en spendeerde daar een deel van zijn leven. Tegenwoordig is hij weer terug in Nederland. Ondanks de afgezonderde locatie in Kazachstan ging hij door met zijn werk in de automatisering en paste hij zich aan aan een volledig remote werkomgeving om zijn klanten in het buitenland te bedienen. Naast zijn ontwikkelwerk werkte hij als Google Mapmaker Advocate om Kazachstan op de kaart te krijgen en vond onderweg nog wat beveiligingsproblemen.

Lammert Bies
Vaart Oostzijde 7
8435 WD Donkerbroek
Nederland
mail: info@lammertbies.nl
tel: +31-85-8888899
fax: +31-85-8888800
He who dies with the most toys is—nonetheless—still dead.
ANONYMOUS
  apr. 2022
   Copyright © 1997-2021 Lammert Bies, All rights reserved