Home     Interfacing     Software     About     Sitemap   
 EN   NL   
Quick links

Mitsubishi PLC kabel informatie

Mitsubishi PLC kabel layout

Melsec PLC’s van Mitsubishi kunnen met verschillende soorten kabels worden verbonden met PC’s waarop het programmeerpakket Medoc draait. Afhankelijk van de gebruikte PLC I/O module is een andere kabel noodzakelijk.

Niet alle Mitsubishi PLC’s kunnen direct met een programmeer PC worden verbonden. De signaalniveaus van de A serie CPU units zijn niet RS232 compatible en moeten worden geconverteerd met een SC-02N of SC-05 converter. De seriële kabel layout om deze converter op een PC aan te sluiten is in dit schema te zien.

Mitsubishi SC-02N/SC-05 connectie diagram
PC naar Mitsubishi SC-02N/SC-05 adapter kabel

Wanneer meer dan één seriële poort nodig is op een A serie melsec PLC, dan kan een AJ71C24 of AJ71C21 seriële communicatie module in het systeem geplugd worden. Deze modules hebben een RS232 compatible seriële poort, waardoor er geen signaalconversie nodig is om deze modules op een PC aan te sluiten. Beide modules zijn voorzien van een DB25 connector. De kabel layout voor deze twee modules is hieronder te zien.

Mitsubishi AJ71C24 connectie diagram
PC naar Mitsubishi AJ71C24 seriële programmeerkabel
Mitsubishi AJ71C21 connectie diagram
PC naar Mitsubishi AJ71C21 seriële programmeerkabel

De A1SJ71C24-R2 kan ook worden gebruikt om computers of apparaten aan te sluiten op een melsec A serie PLC. Deze plug-in module bevat twee seriële poorten, elk met een DB9 connector. De bedradingslayout is in feite identiek aan de RS232 null modem cable met loopback handshaking.

Mitsubishi A1SJ71C24-R2 connectie diagram
PC naar Mitsubishi A1SJ71C24-R2 seriële programmeer kabel
Vital papers will demonstrate their vitality by spontaneously moving from where you left them to where you can't find them.
FIFTH LAW OF OFFICE MURPHOLOGY
  mei. 2021
   Copyright © 1997-2021 Lammert Bies, All rights reserved