Home     Interfacing     Software     About     Sitemap   
 EN   NL   
Quick links

PLC programmeerkabels voor diverse merken

Inleiding

De meeste PLC’s kunnen via een seriële kabel worden geprogrammeerd vanaf een PC. Helaas zijn de benodigde kabels erg merkspecifiek. De hier getoonde kabels kunnen bij de reguliere verkooppunten gekocht worden, maar veel goedkoper is het om ze zelf te solderen.

Idec / Izumi PLC’s

De Idec / Izumi PLC series FA2, FA2J en FA3J hebben allen een speciale adapter nodig om te kunnen worden geprogrammeerd. Deze zogenaamde communication link adaptor (CLA) is een klein doosje dat de RS232 elektrische signalen omzet naar voor de PLC acceptabele niveaus. De kabel om de CLA met een PC te verbinden heeft aan de PLC zijde een DB25 connector. De layout voor een kabel met een DB9 connector aan de PC kant is hier gegeven.

DB9 programmeerkabel voor de Idec / Izumi FA PLC series
DB9 Programmeerkabel
voor de Idec / Izumi FA PLC series

Z-World micro-controllers

Z-World is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van microcontroller modules en systemen op basis van de Z180 en Rabbit processoren. Terwijl PLC’s vaak in enkel stuks systemen worden toegepast zijn microcontrollers het meest te vinden in OEM toepassingen met grotere oplagen.

Het grote verschil met het programmeren van een PLC is dat de meeste micro-controllers, ook die van Z-World, in de programmeertaal C worden geprogrammeerd. De Z-world programmeersoftware werkt op een PC en de verbinding met de micro-controller wordt gemaakt met een seriële kabel. Dit moet een kabel zijn met een DB9 connector aan één zijde, en een RJ14 plug aan de andere. De pin toewijzing van deze programmeerkabel is hier te zien.

DB9 Programmeerkabel voor Z-World PK micro-controller series
DB9 Programmeerkabel
voor Z-World PK micro-controller series
The only new show worth watching will be canceled.
JONES' FIRST LAW OF TV PROGRAMMING
  mei. 2021
   Copyright © 1997-2021 Lammert Bies, All rights reserved