Lammert Bies     Interfacing     Sitemap   
 EN   NL   
Quick links

Nieuws op de Lammert Bies website

Dec 3. 2016
CRC Library
Sinds vele jaren is deze website de plek geweest voor distributie van mijn CRC routine library. Recentelijk heb ik besloten om de routines samen met aanpassingen en toevoegingen te verplaatsen naar hun eigen thuisplek. Daarom can de CRC routine library nu gevonden worden op www.libcrc.org.
11 november 2010
Browser Header Checker
Met elk verzoek naar een webserver zendt een browser een aantal header regels mee die informatie geven aan de webserver over de client configuratie. Deze header regels zijn normaal niet te zien voor de web gebruiker, maar kunnen zichtbaar gemaakt worden met de nieuwe on-line Browser Header Checker pagina op deze website.
18 februari 2010
IPTables firewall pagina
Een firewall is een software of hardware implementatie van een filter dat probeert ongewenst verkeer over een computernetwerk te blokkeren, terwijl het andere verkeer doorgelaten wordt. Linux heeft een ingebouwd firewall systeem gebasseerd op de iptables filter regels in de kernel. Deze pagina legt uit hoe deze firewall kan worden geconfigureerd om een Linux gebaseerde computer of netwerk te beschermen.
17 januari 2010
HDMI interface pagina
Eén van de nieuwe populaire digitale interfaces is de HDMI interface. Het is geschikt om zowel beeld als geluidsignalen op hoge snelheid uit te wisselen tussen een groot aantal apparaten. Een pagina is geschreven met de meeste algemene kenmerken van deze interface. De HDMI interface wordt niet alleen toegepast op computers, maar ook op satellietontvangers, videorecorders, spelcomputers en dergelijke. Het heeft in snel tempo de VGI en DVI interfaces vervangen in computer toepassingen.
11 januari 2010
Tijdsynchronisatie met een Garmin GPS
GPS ontvangers worden meestal gebruikt voor positieberekeningen, maar ze kunnen ook dienen als een perfecte tijdbasis voor nauwkeurige tijd. Ik heb een Garmin GPS gehangen aan één van mijn servers en de klok daarvan werkt nu met een absolute afwijking van slechts enkele microseconden. De pagina waarin ik het proces heb beschreven waarop je dit kunt doen is nu beschikbaar op deze site.
4 januari 2010
USB kabellengte pagina
Voor veel gebruikers van USB is het niet altijd even duidelijk wat de maximale kabellengte is die zij kunnen gebruiken in een bepaalde toepassing. Een nieuwe pagina over de USB kabellengte legt uit waarom de maximale lengtes zijn zoals ze zijn, welke natuurkundige grootheid ze beperkt en hoe grotere afstanden kunnen worden overbrugd met USB.
3 januari 2010
Bluetooth interface pagina
De meeste communicatie interfaces die op deze website beschreven worden gebruiken kabels voor de dataoverdracht. Tegenwoordig gaat veel communicatie echter door de ether. Eén van de meest bekende draadloze interfaces is Bluetooth dat is ontwikkeld om kleine op batterijen werkende apparaatjes te verbinden met allerhande apparatuur. Ik heb nu een pagina gemaakt over de Bluetooth interface.
2 januari 2010
USB connectoren pagina
De USB standaard is begonnen met slechts twee connector types, maar met de introductie van kleinere apparaten en meer functionaliteit is het aantal beschikbare USB connectoren aanzienlijk uitgebreid. Een nieuwe pagina toont alle USB connectoren met hun gebruik en eigenschappen.
1 december 2009
CRC berekening pagina met Ajax
Eén van de meest bezochte en opgevraagde paginas is de CRC berekeningspagina. In de originele opbouw zorgde elke druk op de Bereken knop voor het volledig opnieuw inladen van de pagina. De pagina is nu op zo’n manier herschreven dat alleen de gewijzigde tabel met CRC waarden opnieuw vanaf de server wordt ingeladen. Hiermeer verbetert de responstijd voor de gebruiker en wordt de serverbelasting lager.
26 december 2008
Zelfbouw elektronica pagina’s
Naast computer interfacing en software ontwikkeling heb ik in het verleden behoorlijk wat elektronica schema’s ontworpen. Veel van deze projecten zijn klein en geschikt voor een breder publiek. Ik heb daarom besloten om de meest interessante projecten on-line beschikbaar te maken.
8 april 2008
VoIP introductie pagina
Computertechnologie evolueert en wat eens nieuwe technologie was is nu een nalatenschap uit andere tijden. Om te voorkomen dat deze site ook een nalatenschap wordt uit het verleden ben ik op dit moment aan het werken aan een serie pagina’s die nieuwe protocollen en technologieën in communicatie beschrijven. Vandaag is de eerste pagina over Voice over IP aan de site toegevoegd.
22 augustus 2006
Start van Duitse versie van website
Vandaag is één van de speciale dagen voor deze website. De eerste pagina in de Duitse taal is in de lucht gebracht. Het is de pagina over RS232 kabels. Schrijven in de lokale taal van de bezoekers opent een hele nieuwe wereld. De rest van de site zal in de komende tijd ook worden vertaald, maar daar is nog geen strak schema voor opgesteld.
12 juli 2006
Tutorial over RS232 naar USB converters
Veel bezoekers raken in de waar door het woord serieel dat zowel wordt gebruikt voor de RS232 poort, als de USB poort op de computer. Ik ontvang vaak emails met de vraag hoe deze twee poorten onderling kunnen worden verbonden. Dit kan echter niet direct, een speciale converter en driver software is noodzakelijk om RS232 werkend te krijgen over een USB lijn. Ik heb een nieuwe pagina geschreven over de specifieke problemen die met deze converters kunnen ontstaan.
14 juni 2006
Unitronics RJ11 kabelsysteem toegevoegd
De PLC fabrikant Unitronics gebruikt een interessant serieel verbindingssysteem met RJ11 connectoren. Het systeem is symmetrisch waardoor het mogelijk is om PLC’s direct met elkaar te verbinden via zowel RS232 als RS485. Pinouts voor deze interface zijn toegevoegd aan deze website. Ook veel voorkomende layouts van verbindings- en programmeerkabels zijn aamwezig.
16 maart 2006
RS232 software winkel geopend
Veel van de bezoekers van deze website zijn niet alleen op zoek naar kabel oplossingen voor hun problemen, maar ook naar software. Ik heb nu een RS232 software winkel toegevoegd, met links naar allerhande communicatie software en bibliotheken. Alle software kan direct aangeschaft en gedownload worden.
24 november 2005
Gratis teller verwijderd
Sinds 1998 heb ik gebruik gemaakt van het gratis Netstat Basic teller script op de site om de statistieken van de belangrijkste pagina’s op deze site bij te houden. Ik heb nooit problemen met deze teller ondervonden. Helaas is op de eerste september van dit jaar de gratis service verkocht aan een Duitse advertentiemaatschappij die de services opnieuw gelanceerd heeft onder de naam Webstats4u. Binnen enkele dagen heeft dit bedrijf popup advertentie scriptcode toegevoegd aan de tellercode, resulterend in ongewenste SPAM die oppopt wanneer sommige van de pagina’s op mijn site werden geladen. Omdat ik mijn site zelf niet regelmatig bezoek heeft het mij enige tijd gekost om te realiseren dat de advertenties werden gegenereerd door de tellercode op mijn pagina’s. Nadat ik dit ontdekt heb heb ik onmiddelijk alle schadelijke code van mijn sites verwijderd.
Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor het ongemak dat bezoekers hebben gevoeld in de afgelopen maanden vanwege deze ongeaccepteerde advertentietechnieken.
Aug 5. 2005
Modbus interface beschrijving
Er zijn een handvol interface standaard in industriële communicatie. De Modbus interface—reeds ontwikkeld in 1979—is de meest wijd verspreide interface. PLC fabrikant Modicon ontwierp deze standaard en stond daarna alle andere fabrikanten toe om de interface in hun apparatuur te implementeren. Vandaag heb ik een tutorial over Modbus op de website geplaatst.
21 mei 2005
Beschrijving van de Yost standaard
De Yost standaard—gedefinieerd door Dave Yost in 1987—is één van de beste manieren om RS232 via RJ45 te verbinden. Ik heb een pagina toegevoegd aan de website met uitleg en afbeeldingen van de benodigde conversie adapters.
7 mei 2005
RS-485 informatie pagina
De al 40 jaar bestaande communicatiestandaard RS-232 wordt steeds meer vervangen door de meer veelzijdige USB standaard. Maar voor wetenschappelijke en industriële communicatie speelt RS-232’s neefje RS-485 een belangrijker rol dan ooit. Daarom heb ik een RS-485 informatiepagina toegevoegd aan de website. Er zijn plannen om ook RS-422 and RS-423 toe te voegen in de nabije toekomst.
11 januari 2005
On-line CRC berekening formulier toegevoegd
Tot zeer recent is het grootste deel van de site geschreven in platte HTML code om zo uitwisselbaar als mogelijk te zijn met alle soorten browsers. Vanwege de huidige mogelijkheid om scripting op de host te doen met PHP, kunnen intelligenter functies worden toegevoegd zonder aan deze keuze concessies te doen. Daarom is nu een on-line CRC berekening bladzijde toegevoegd die de CRC16, CRC32 en CRC-CCITT waarden berekent voor een gegeven string, zonder de noodzaak dat java scripting aangeschakeld is aan de gebruikerszijde.
3 januari 2005
Verbetering laadsnelheid hoofdmenu
De laadtijd van het hoofdmenu is drastisch ingekort door alle kleine menuknoppen in twee grote afbeeldingen onder te brengen. Met name gebruikers die via een langzame verbinding werken, of ver van de afbeeldingen server zijn gesitueerd zullen deze snelheidsverhoging merken.
3 januari 2005
Grote bestanden naar tweede server verplaatst
Laat ik allereerst iedereen het beste toewensen voor het nieuwe jaar 2005.
Vanwege de steeds toenemende belangstelling voor de website is nu een tweede webserver in de lucht voor grote bestanden zoals afbeeldingen en datasheets. De splitsing in servers zal waarschijnlijk genoeg bandbreedte capaciteit opleveren voor de komende jaren. Mochten er problemen zijn ten gevolge van deze wijziging, neem dan alstublieft contact op.
27 december 2004
RS232 seriële printerkabel pagina herschreven
De informatie over seriële printerkabels is volledig herschreven. Een uitleg waarom printerkabels afwijken van normale nulmodem kabels is toegevoegd. Nieuw is ook de informatie van enkele specials. De informatie is verplaatst van de algemene RS232 kabel pagina naar een nieuwe eigen pagina op de website.
26 december 2004
RS232 spionage/monitor kabel informatie toegevoegd
Tot op heden was op deze website slechts summiere informatie beschikbaar over het aftappen van de RS232 communicatie tussen twee apparaten. De informatie is nu verplaatst naar een nieuwe pagina waar zowel oplossingen voor half duplex als full duplex communicatie zijn beschreven. Ook nieuw in het schema is de brug tussen de handshake signalen aan de zijde van de spionage computer. Dit voorkomt dat sommige software inkomende gegevens blokkeert.
24 december 2004
DEC MMJ informatie toegevoegd
Tot heden was slechts weinig ruimte op de website ingeruimd voor het DECconnect bekabelingssysteem met MMJ connectoren. Omdat deze informatie steeds moeilijker op internet te vinden is heb ik een pagina geschreven die alle kabels en adapters beschrijft die door DEC in het verleden zijn gebruikt.
20 december 2004
Nieuwe website
Lammert Bies’ nieuwe website is vanaf vandaag op het web. De informatie van de vorige site is overgenomen en waar nodig verbeterd. Nieuw is het menu dat het mogelijk maakt om elke pagina direct te selecteren. Veel bezoekers hadden problemen om de door hun gezochte informatie snel te vinden waardoor de site map de meest bezochte pagina van de website was 🙁 Ook nieuw is het snelkoppelingen menu links dat verwijzt naar interessante en relevante andere pagina’s.
  Nov. 2019
   Copyright © 1997-2019 Lammert Bies, All rights reserved