Lammert Bies     Interfacing     Sitemap   
 EN   NL   DE   
Quick links

Tutorials over computer interfacing

Computer interfacing: de kunst om computers en apparatuur aan te sluiten. In veel gevallen echter lijkt het meer op zwarte magie dan op kunst. Het is niet ondenkbaar dat je eindigt met het verwijderen van alle onnodige hardware uit de computer om die ene communicatiepoort aan de praat te krijgen. Ondanks alle interne plug-and-play hardware oplossingen voor de PC is er voor het aansluiten van een aantal externe apparaten nog steeds een bepaald niveau van technische kennis en ervaring nodig. Deze pagina’s leiden je door dat proces.

Kabel informatie

Bij computer interfacing is het vaak moeilijk om de juiste kabel voor
een bepaald doel te vinden. Hoewel de USB interface probeert aan dit probleem een eind te maken zijn er nog veel situaties waar het nodig is de juiste kabel te zoeken. Dit kan het geval zijn wanneer een RS-232 of parallelle kabel nodig is om een randapparaat met de computer te verbinden. Er is hier ook informatie over modulaire kabels en kabels om PLC’s aan te sluiten voor het geval je werkt in de industriële automatisering.

Software downloads

Geen computer hardware zonder software. De basis routines en voorbeeld programma’s in dit gedeelte kunnen je verder helpen om het aansluiten van de computer op andere apparaten succesvol te laten verlopen.

Algemene interfacing informatie

Interfacing gaat niet alleen over kabels. In veel gevallen is ook
achtergrond informatie nodig, om de juiste null modem kabel te kiezen bijvoorbeeld. Deze pagina’s bevatten gedetaileerde—maar leesbare—informatie over RS-232, RS-422, RS-423, RS-485, USB en hoe interfacing in de PC is georganiseerd met I/O poorten en interrupts
en UART’s. Ook ASCII wordt behandeld. Uiteindelijk maakte deze standaard computer interfacing mogelijk.

Nieuwere technologieën zijn niet vergeten. De VoIP technologieën worden in de diepte behandeld.

  Nov. 2019
   Copyright © 1997-2019 Lammert Bies, All rights reserved